Le Boudoir de Marie-Antoinette

Prenons une tasse de thé dans les jardins du Petit Trianon
 
AccueilAccueil  PortailPortail  RechercherRechercher  Dernières imagesDernières images  S'enregistrerS'enregistrer  Connexion  
Le deal à ne pas rater :
Pokémon EV06 : où acheter le Bundle Lot 6 Boosters Mascarade ...
Voir le deal

 

 Marie Antoinette en de Franse Revolutie

Aller en bas 
2 participants
AuteurMessage
le beau lauzun

le beau lauzun


Nombre de messages : 834
Date d'inscription : 04/09/2014

Marie Antoinette en de Franse Revolutie  Empty
MessageSujet: Marie Antoinette en de Franse Revolutie    Marie Antoinette en de Franse Revolutie  Icon_minitimeMar 7 Nov - 14:50

Marie Antoinette en de Franse Revolutie
- de teen queen

Als koningin van Frankrijk, Marie Antoinette had geen officiële rol en er geen legitieme politieke macht — haar belangrijkste taak was om een ​​mannelijke erfgenaam te produceren koninklijke lijn van haar man voort te zetten. Net als het huwelijk, werd de kroning van Lodewijk XVI hartelijk begroet door het Franse volk, die grote verwachtingen had dat na de vijftig-jaar bewind van Lodewijk XV, zou de jonge koning nieuwe ideeën te brengen, broodnodige hervormingen en een frisse benadering van met betrekking tot Frankrijk in een snel veranderende wereld.

Deze goodwill snel uitgehold als het economisch beleid van de koning is mislukt, terwijl zijn koningin niet in geslaagd om een ​​erfgenaam te produceren. Hij leek interesse in de overheid verliezen, terwijl ze werd agressief sociaal, het bijwonen van de Opera en dansen in de hoofdstad, gokken en feesten tot laat in de nacht in Versailles. In het openbaar en aan het hof was ze wel alleen in de nieuwste en duurste mode. Geruchten over haar vermeende geheime minnaars en out-of-controle over de uitgaven verhoogd.

Illegale persen begon het afdrukken van pamfletten waarin de koningin als een onwetende, overspelige verkwister. Sommigen speculeerden in druk dat de broer van de koning, de graaf d’Artois, nam de plaats van de Koning in bed van zijn vrouw. Lodewijk XVI was de eerste Franse koning in tweehonderd jaar een koninklijke meesteres niet te hebben; Marie Antoinette was de eerste koningin om te geloven dat ze zowel de vrouw en minnares van haar man kon zijn. Echter, door het kweken van de mode, smaak, en de kunsten, terwijl niet in slagen om een ​​legitieme erfgenaam te produceren, Marie Antoinette keek aan de hele wereld als een minnares, geen vrouw, en iemand wiens seksualiteit was weg gericht van de Koning. Alle woede die gericht was op Madame de Pompadour en Madame du Barry, de beroemdste maîtresses Louis XV, werd nu doorgestuurd naar het enige doel beschikbaar: de koningin, die zich gedragen als een minnares, maar wie niet tevreden was, zo leek het, met de Koning.

Marie Antoinette’s eerste kind, Marie Therese Charlotte, werd uiteindelijk geboren in december 1778, gevolgd door Louis Joseph in 1781, Louis Charles in 1785 en Sophie Béatrix in 1786. Toen ze ouder werd, werd de koningin minder extravagant, wijdt zich aan haar kinderen, van wie er twee overleden in de kindertijd. In feite, haar eerste zoon, de dauphin, stierf op 4 juni 1789. Dit betekende dat de koningin was in de rouw voor haar zoon toen het Tennisbaan Eed op 20 juni werd ondertekend, de Bastille viel op 14 juli, en nog steeds als de grote angst verspreid over het platteland in augustus.

In oktober 1789 werd de koninklijke familie gedwongen om Versailles te laten voor de Tuileries paleis in het hart van Parijs, waar ze woonden in de gevangenis-achtige isolement. Marie Antoinette stiekem gevraagd hulp van andere Europese leiders, met inbegrip van haar koninklijke broers en zussen in Oostenrijk en Napels. In de nacht van 20 juni 1791, de koninklijke familie probeerde te vluchten. Hun ontsnapping plan werd gezegd te zijn ontwikkeld door Axel von Fersen, de Zweedse graaf die werd gekletst om een ​​van de liefhebbers van de koningin zijn. Het is onbetwistbaar dat Marie Antoinette’s broer wachtte de koninklijke familie net over de grens en dat hij werd vergezeld door de troepen klaar om binnen te vallen. Ze werden gevangen in het stadje Varennes, half-way naar de grens, en bracht terug naar Parijs, gevangenen nu van de revolutionaire regering.

In de nacht van 10 augustus 1792, militanten vielen het koninklijk paleis, waar Marie Antoinette en haar familie waren wezen vastgehouden en gedwongen de Wetgevende Vergadering "opschorten" de koning. Iets meer dan een maand later, op 20 september, de nieuwe nationaal Conventie werd bijeengeroepen, en twee dagen later gestemd te verklaren Frankrijk een republiek, waardoor de monarchie af te schaffen. Vanaf dat moment, Louis XVI en Marie Antoinette waren niet langer koning en de koningin, maar, net als vele anderen, gevangen burgers verdacht van verraad.

Marie Antoinette werd weduwe toen haar man werd onthoofd ter dood na te zijn berecht en veroordeeld wegens verraad in januari 1793. Haar twee andere kinderen werden vervolgens van haar genomen. Na een korte proefperiode, Marie Antoinette zelf werd veroordeeld wegens verraad en ook van seksueel misbruik van haar zoon in oktober 1793. Op 16 oktober, ook zij werd uitgevoerd door guillotine. Ze was 37 jaar oud.
https://immunitatem.pro/marie-antoinette-en-de-franse-revolutie/
Revenir en haut Aller en bas
juul

juul


Nombre de messages : 131
Date d'inscription : 15/09/2016

Marie Antoinette en de Franse Revolutie  Empty
MessageSujet: Re: Marie Antoinette en de Franse Revolutie    Marie Antoinette en de Franse Revolutie  Icon_minitimeMer 8 Nov - 9:30

Tack så mycket, herr Lauzun. Wink

_________________
Tæl til 94
Revenir en haut Aller en bas
 
Marie Antoinette en de Franse Revolutie
Revenir en haut 
Page 1 sur 1
 Sujets similaires
-
» Page thématique en néerlandais "Franse Revolutie"
» Koningin Marie Antoinette was zondebok van de revolutie
» Een Dag met Marie Antoinette, de muzikale Franse koningin
» Hoe de Franse koningin Marie Antoinette haar hoofd verloor
» "Marie-Antoinette, Daughter Of The Caesars" - Biographie de Marie Antoinette par Elena Maria Vidal

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Le Boudoir de Marie-Antoinette :: Contexte social et économique :: La Révolution-
Sauter vers: